Kiwi na vašem talíři

Kiwi ovoce je na omak tvrdé a postupem času změkne a dozrává. Je citlivé na tlak a pomačkání. Chutí se nejvíce podobá kombinaci jahod, ananasu a banánu. Kiwi ovoce obsahuje vysoké množství účinných látek. Jak jistě každý ví, v kiwi se nachází, převážně vitamín C. Kiwi obsahuje vitaminu C dokonce více než třeba pomeranč. Z dalších prospěšných látek, které jsou v kiwi obsažené, můžeme jmenovat například:
·         vitamín A
·         vitamín K 
·         vitamín E
·         hořčík
·         železo
·         draslík
·         vápník
krájené kiwi

Prospěšné účinky kiwi na naše zdraví

·         Mimo jiné má kiwi antioxidačními účinky.
·         Upravuje hladinu cholesterolu v krvi.
·         Posiluje imunitu organismu.
·         Působí jako vhodná prevence proti různým chorobám.
·         Podílí se na snižování krevního tlaku.
·         Podporuje trávicí soustavu.
·         Dodává energii našemu organismu.
·         Je vhodné pro fyzicky aktivní jedince.
·         Působí pozitivně na zrak.
·         Podporuje stavbu kostí.
·         Napomáhá lepšímu hojení drobných poranění.
·         Působí proti stresu.
·         Je vhodné při rozličných typech diet.
·         Je nízkokalorické
·         Urychluje trávení a metabolismus.
·         Podporuje látkovou výměnu.
·         Zpevňuje cévy a žíly.
·         Napomáhá schopnosti soustředit se.
·         Přispívá ke zdravé funkci srdce a svalů.
·         Pomáhá při krvácení z dásní a také parodontóze.
·         Napomáhá vazivům a kloubům regenerovat se.

Kiwi v kuchyni

Kiwi ovoce lze konzumovat jak samotné, tak jako zpestření do nejrůznějších ovocných salátů. Kiwi, když je rozkrojené, má pro svoji nádherně zelenou barvu atraktivní vzhled. Je proto vhodné i ke zdobení všelijakých pokrmů, ovocných koláčů, dezertů, nebo dortů. Kiwi však obsahuje změkčovací enzym, kvůli kterému není vhodné kiwi přidávat do dezertů a moučníků, které obsahují mléko nebo mléčné výrobky.
zelené listy
·         Ovoce kiwi se také hojně užívá při výrobě džusů nebo míchaných koktejlů.
·         Kiwi je možné i nasušit.
·         Je také vhodné jej použít jako náplň do palačinek, k ochucování jogurtů anebo zmrzliny.

Kiwi na vašem talíři
Ohodnoťte příspěvek